Нюкасъл загуби гостуването си на Астън Вила с 0:1 в мача от последния кръг във Висша лига и така изпадна от английския елит.

На Острова се видя, че се играе пълен феърплей, след като всички отбори борещи се да не изпаднат загубиха своите срещи. Притесненията, че Манчестър Юнайтед ще пусне на Хъл Сити не се оправдаха. „Червените дяволи”, въпреки че играха с резервите, победиха с 1:0 със страхотен гол на Дарън Гибсън в 25-та минута.

Мидълзбро пък загуби с 1:2 от Уест Хем и в следствие също ще играе в Чемпиъншип другата година. Уест Бромич Албиън изпадна още миналия кръг, а днес направи 0:0 с Блекбърн.

Стилиян Петров започна като титуляр за Вила и бе сред най-дейните футболисти за домакините. Той остана на терена до 85-та минута, когато под овациите на публиката напусна играта, за да влезе Найджъл Рио-Кокър.

Единственото попадение във вратата на тима, воден от Алан Шиърър, падна в 38-та минута, когато Деймън Дъф си вкара нещастен автогол. „Свраките” можеха да се спасят, ако бяха стигнали до хикса, но така и не успяха да реализират възможностите си. В самия край на мача пък Едгар получи втори жълт картон и съответно червен, като в последните минути Нюкасъл трябваше да играе с човек по-малко.

Ливърпул победи Тотнъм с 3:1 и така „шпорите” изпуснаха възможността да играят в Лига Европа догодина. Фулъм загуби с 0:2 от Евертън, но въпреки това остана на 7-мото място и ще се подвизава по европейските терени през следващата кампания. С победата си пък „карамелите” запазиха петото място в класирането, на точка пред шестия Вила. Отборите на Дейвид Мойс и Мартин О’Нийл също ще играят в турнира, който ще замести Купата на УЕФА.

В същото време, Валери Божинов и Мартин Петров не се появиха в игра за Манчестър Сити при победата с 1:0 над Болтън.

Всички резултати от последния кръг във Висшата лига:

Арсенал - Сток Сити - 4:1 (4:1)

Астън Вила - Нюкасъл - 1:0 (1:0)

Блекбърн - Уест Бромич - 0:0

Фулъм - Евертън - 0:2 (0:1)

Хъл Сити - Манчестър Юнайтед - 0:1 (0:1)

Ливърпул - Тотнъм - 3:1 (1:0)

Манчестър Сити - Болтън - 1:0 (1:0)

Съндърланд - Челси - 2:3 (0:0)

Уест Хям - Мидълзбро - 2:1 (1:0)

Уигън - Портсмут - 1:0 (1:0)