Бившият български национал Стилиян Петров обяви, че един ден ще води бившия си клуб Астън Вила. В интервю за английските медии българинът коментира ситуацията в тима от Бирмингам, който остана без мениджър след уволнението на Роберто Ди Матео.

Стенли проведе подготовка с Вила това лято, след като се възстанови успешно от левкемия, но именно Ди Матео не пожела да му предложи договор.

„Винаги съм бил честен със себе си и знам, че не съм готов за тази работа. Знам, че един ден ще стана мениджър на Астън Вила, но сега е твърде рано за мен. В момента Вила има нужда от добър мениджър, опитен, който може да донесе стабилност в клуба“, коментира Стилиян Петров на въпрос дали би поел отбора на бирмингамци.

Българинът допълни, че не е изненадан от решението на клуба да се раздели с Ди Матео.

„В крайна сметка всичко опира до резултатите. Ако не постигаш резултати, няма как да останеш на поста си. Феновете очакват от клуба завръщане във Висшата лига, но вместо това все повече се отдалечават. Именно заради това не съм изненадан, че президентът взе такова решение и го направи толкова бързо“, каза още Петров.

„Вила свърши добра работа през лятото. Те са много, много добър отбор, но изглежда, че мениджърът не успя да ги накара да играят добре, да изгради отбор с баланс и да ги накара да играят заедно“, допълни българинът.