Бившият български национал Стилиян Петров продължава да е търсен събеседник от английските медии. Вестник "Мирър" направи обширно интервю с него след трофея с Уичъл Уондърърс в неделната лига на Англия. 

Стенли сподели, че отново се чувства здрав и щастлив и може да се радва на всичко с двамата си синове. Най-малкият от тях Кристиян за първи път го вижда с трофей и е силно впечатлен от това.

"Точно преди мача ми направиха последния тест на костния мозък. Всичко е наред, здрав съм напълно. Беше много труден път до тук, но вече имам за какво да се смея и този трофей много ме радва. Сега съм като малко дете, което се радва на първата си титла."

"Най-малкият ми син Кристиян ме трогна, като ми каза: "Татко, това е първия трофей, който те виждам да вдигаш!". Той беше много малък, когато печелех преди и не разбираше, но сега е по-голям и двамата заедно се радваме, смеем се и се забавляваме", сподели Стилиян пред вестник "Мирър". 

Въпреки че отборът му е в най-ниските дивизии на аматьорските лиги в Англия, за Петров този трофей е много ценен и има огромно място в личната му колекция. Стенли обяви, че ще го сложи до този, който спечели със Селтик на финала за Купата на УЕФА. 

"Всеки медал за мен е важен, от цялата ми кариера. Затова този с Уичъл ще седи до този със Селтик за УЕФА. Той е безценен за мен, защото има съвсем различно значение. Мнозина ще си помислят, че съм луд, но това е знак."

"След лечението ми много хора казваха, че няма да играя повече. Но ето, аз съм тук, играя, печеля и се забавлявам. Пак съм до семейството си и успях да остана 90 минути на терена. Когато започнах с Уичъл, казах на момчетата, че ще стана по-добър и здрав и това наистина се случи. Затова се радвам толкова на тази купа", сподели още Стенли пред "Мирър".