Българският национал Стилиян Петров игра 75 минути за своя Астън Вила при домакинската загуба с 0:2 от Манчестър Юнайтед в мач от третия кръг на турнира за Купата на Англия.

Головете в срещата паднаха в последните минути, а техни автори станаха намиращия се в отлична форма Кристиано Роналдо и нападателят Уейн Рууни. Срещата на стадион „Вила парк“ бе наблюдавана и от новия национален селекционер на Англия Фабио Капело, който официално встъпва в длъжност в понеделник.

Бившият капитан на българския национален тим направи отличен двубой като на няколко пъти имаше добри възможности да се разпише и бе в основата на повечето опасни атаки към Едвин ван дер Сар.


За Манчестър Юнайтед с много добра игра се отличи ветеранът Райън Гигс. Уелсецът бе и в основата на първото попадение във вратата на Скот Карсън. То дойде в 81-ата минута, като няколко минути преди това мениджърът на домакините Мартин О'Нийл замени Петров, като на негово място се появи Шон Малоуни.


Гигс открадна топката по лявото крило, намери Уейн Рууни, който пък от своя страна даде прекрасен пас на Кристиано Роналдо, а португалецът не сгреши от близко разстояние.


Минута преди края Рууни реши всичко в срещата с второ попадение. Английският национал стреля от границата на наказателното поле, след като топката се отклони от бранител на домакините.


Така Манчестър Юнайтед се справи с Астън Вила за втора поредна година на същия етап от турнира. Миналата година „червените дяволи“ се наложиха с 2:1, в двубой игран на „Олд Трафорд“.

 

Астън Вила: Карсън, Мелберг, Лаурсен, Дейвис, Бума (Гарднър), Петров (Малоуни), Рио Кокър, Бари, Йънг, Карю (Муур), Агбонлахор.


Манчестър Юнайтед: Ван дер Сар, Браун, Фърдинанд, Видич, Евра, Парк (Рууни), Андерсон, Карик, Гигс (О'Шей), Роналдо, Саха (Харгрийвс).


Рефер: Мартин Аткинсън

Стадион: „Вила парк“, Бирмингам, 33 630