В дербито на Бирмингам от 35-я кръг на Премиършип Астън Вила размаза с 5:1 едноименния клуб.

Българският футболист Стилиян Петров игра 90 минути и се представи на много добро ниво, като се отличи с няколко опасни удара, които бяха отразени от Майк Тейлър.

Петров стреля опасно още във 2-та минута, но стражът на Бирмингам успя да избие коварния удар на българина.

В 28-та минута Мелберг намери Ашли Йънг, който веднага директно от въздуха намери топката и я прати в мрежата на гостите за 1:0.

Домакините стигнаха до второ попадение в срещата в 42-та минута, когато Йънг центрира от фаул в наказателното поле на Бирмингам и Карю с глава удвои преднината на Астън Вила.

В 53-та минута Гарет Бари нахлу в наказателното поле на Бирмингам, след което намери Карю, които необезпокояван прати топката за трети път в мрежата на Майк Тейлър.

Десет минути по-късно Ашли Йънг с хубав и прецизен удар отбеляза своя втори гол в срещата и направи резултата 4:0.

В 67-та минута Джеймс МакФадън намери с хубав пас Микел Форсел, който се измъкна от защитата на Астън Вила, след което остана очи в очи със Скот Карсън и отбеляза почетното попадение за гостите.

В следващата атака Стилиян Петров можеше да се разпише във вратата на Бирмингам, но неговият удар бе отразен от вратаря Майк Тейлър.

В 78-та минута Габриел Агбонлахор се пребори за една топка със защитник на гостите, след което не остави никакви шансове на вратаря на гостите и оформи крайния резултат в срещата.

След тази победа Бирмингам остана в зоната на изпадащите, докато Астън Вила запази шансовете си да се класира за Купата на УЕФА.