Топ спринтьорът на Великобритания Ричард Килти е готов да заложи 30 хиляди паунда, че може да надбяга дуото на Арсенал Ектор Бейерин и Тио Уолкът на каквато и да е дистанция.

Провокацията дойде, след като медиите на Острова не спряха да определят двамата футболисти за най-бързите хора на 40 метра. Бейерин закова хронометрите на 4,42 секунди на 40 метра, но Килти е много скептичен към точността на времето.

25-годишният спринтьор, който е световен и европейски шампион на 60 метра иска да се хване на бас с играчите на Арсенал.

"Медиите твърдят, че Ектор Бейерин може да пробяга 40 метра за 4,42 секунди. Категорично, няма начин! Тези журналисти толкова тъпи ли са. Ще заложа 30 хиляди лири да се състезавам с Тио Уолкът и Ектор Бейерин на каквато дистанция поискат, по всяко време, на всяко място, навсякъде. Състезанието ще приключи много бързо. Така, че ако са готови да заложат пари, ще покажа на всички, че те не могат да тичат толкова бързо, колкото твърдят медиите", написа Килти в своя Туитър.

За момента Бейерин и Уолкът не са отговорили на предизвикателството. /БГНЕС