Греъм Сунес ще се завърне към треньорската професия в елитния Уигън, където ще наследи уволнения Крис Хътчингс.

Хътчингс стана четвъртият мениджър, чиято глава падна във Висшата лига през този сезон, но отстраняването му бе напълно логично и дойде след шест поредни загуби на тима. Последната от тях бе с 0:2 от Челси в събота. Така престоят на Хътчингс начело на Уигън продължи точно 12 мача.

Междувременно, напълно нелогично, президентът на Латикс Дейв Уилън замина на двуседмична почивка в Барбадос. Явно босът е решил да се довери на помощниците Франк Барлоу и Марк Сийгрейвс, които временно ще водят Уигън.

Уилън е известен с предпочитанието си към британски треньори, и най-вероятно ще заложи на Греъм Сунес, като освен него кандидати за вакантния паст са още Крис Коулман и Стюърт Пиърс.

След като снощи се разбра, че Сунес би приел работа в Уигън, по думи на негови близки, този вариант е почти сигурен и дори букмейкърите вече не приемат залози за него.

Греъм Сунес е безработен откакто бе уволнен от Нюкасъл през февруари 2006 година, но вече мисли за завръщане. Съвсем наскоро Сунес отказа работа в Болтън.