Нападателят на Манчестър Юнатед Уейн Рууни може да изгуби един от основните си източници на доходи.

Според „The Mail on Sunday” американските шефове на „Кока Кола” са останали ужасени и скандализирани от скандала с проститутки около Рууни.

Бизнесмените се вбесили, когато рекламиращият безалкохолната напитка за 600 000 паунда на година английски национал беше сниман през юни как пуши и уринира върху стена в Манчестър.

Последвалите разкрития за ползването на проститутки обаче е накарало шефовете на „Кока Кола” да сметнат, че последната капка е преляла.

„Американците не могат да проумеят „разпасаната” култура, която съпътства футбола и лично ние сме отвратени от поведението му”, заявиха от компанията.

Футболистът получава 2,5 милиона лири на година от спонсори. Освен с „Кока Кола” Рууни работи и с издателската къща „HarperCollins”, спортни фирми като „Найк” и производителите на спортни игри „EA Sports”.

Припомняме, че мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън остави Уейн Рууни извън групата за вчерашния мач с родния тим на нападателя Евертън, завършил при злощастното за червените дяволи равенство 3:3.