Челси се наложи над Ливърпул с 2:1 в най-интигуващия мач от 11-я кръг на Висшата лига. Момчетата на Жозе Моуриньо спечелиха трите точки, след като първоначално изоставаха в резултата. Ливърпул поведе в 9-ата минута след гол на Емре Джан, а малко след това Гари Кейхил изравни. Победният гол бе дело на Диего Коща, който бе точен в 67-ата минута.

С успеха „сините” затвърдиха доминацията си на „Анфийлд”. В края на миналия сезон, предвождани от Жозе Моуриньо, играчите на Челси подчиниха „мърсисайдци” в техния дом с 2:0.

Срещата започна особено динамично с положения и пред двете врати. Първото по-опасно положение в мача дойде още в първата минута и бе в полза на домакините. Емре Джан бе в основата на опасността, след като проби и стреля, но в страни от вратата.

Само минута след това „сините” отвърнаха, с добра атака, в чиято основа бяха Рамирес и Диего Коща, но отбраната на „мърсисайдци” се справи.

В 9-ата минута възпитаниците на Брендън Роджърс излязоха напред в резултата. Рахийм Стърлин получи топката около централния кръг на терена, пусна пас на дясно към Емре Джан, който направи няколко стъпки с топката, след което отправи мощен удар от сериозна дистанция за 1:0. При изстрела на Джан се получи рикошет в тялото на Гари Кейхил, което отклони траекторията на топката и подлъга Тибо Куртоа.

Ливърпул - Челси

източник: Gulliver/Getty Images

След инкасирания гол, момчетата на Жозе Моуриньо вдигнаха оборотите и упражниха значителен натиск. Само в рамките на няколко минути лондоначани спретнаха няколко нелоши атаки, а в 14-ата минута възстановиха интригата в мача. След центриране  от корнер от ляво на вратата на Симон Миньоле, около далечната греда се получи разбъркване, а Гари Кейхил нанесе удар. Стражът на „червените” улови топката, като падна с нея в собствената си врата, а така с него тя премина в пълен обем голлинията – 1:1.

В 19-ата минута голямата надежда на Ливърпул Марио Балотели отбеляза, но попадението не бе зачетено, тъй като преди това страничният рефер бе вдигнал своя флагн заради засада.

Ливърпул - Челси

източник: Gulliver/Getty Images

В 26-ата минута Джан се озова на добра позиция, стреля, но Тибо Куртоа отрази, а след това и Гари Кейхил го спомогна, като изчисти в корнер, от който не произлезе нищо. Около 10 минути след това, като по чудо Еден Азар не се разписа. В 41-ата минута отново белгиецът отправи изстрел, но не с такава сила, а Симон Миньоле отрази без проблем.

До края на първото полувреме Челси продължи да бъде по-активният тим, но така и не можа да стигне до ново попадение.

„Сините” започнаха и втората част по-активно, а в 51-ата минута Алберто Морено задържа Диего Коща в наказателното поле, когато натурализираният испанец опитваше да отиграе едно центриране с глава, а в резултат на това съприкосновение, фланелката на нападателя бе скъсана.

Ливърпул - Челси

източник: Gulliver/Getty Images

В 53-ата минута Еден Азар отправи хубав изстрел след добър индивидуален пробив, но Стивън Джерард се намеси умело и изчисти.

В 67-ата минута тимът от „Стамфорд Бридж” отбеляза и втори гол. Сесар Аспиликуета получи много точен пас от Вилиан, напредна от ляво, навлезе в наказателното поле, и центрира успоредно на голлинията. Миньоле опита да избие, но не успя. С топката пред празната врата се размина Оскар и така тя стигна до Диего Коща. Натурализираният испанец нанесе мощен удар и така опъна мрежата на Миньоле за 1:2. „Мърсисайдци” започнаха за втори път от центъра.

С напредването на времето домакините станаха доста по-активни. В 75-ата минута „червените” имаха чудесен шанс да изравнят. След центриране от ляво Джордан Хендерсън отправи силен удар, който срещна тялото на Неманя Матич, а след това топката излезе в корнер. От ъгловия удар не произлезе нищо.

В 88-ата минута Стивън Джерард отправи удар. Топката срещна ръката на Гари Кейхил в наказателното поле, а това породи бурните протести на футболистите на Брендън Роджърс, които искаха дузпа. Главният съдия обаче прецени, че няма основания за отсъждане на 11-метров наказателен удар, като посочи играта да продължи.

В класирането Челси затвърди лидерството си и вече има 29 точки, а Ливърпул е на 7-о място с 14 пункта.

Стартови състави:

Ливърпул: Миньоле, Морено, Ловрен, Шкъртел, Джонсън, Джан, Джерард, Стърлинг, Коутиньо, Хендерсън, Балотели

Челси: Куртоа, Иванович, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Матич, Фабрегас, Рамирес, Оскар, Азар, Коща