Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че на Острова Шампионската лига е второстепенен турнир.

„На Острова и по-специално в Англия Висшата лига винаги ще е на първо място. В другите страни държат много на Шампионската лига. Тук се отдава много по-голямо значние дори на вътрешните турнири, което усложнява много ситуацията“, коментира Моуриньо.

„Играх полуфинал в Шампионската лига с английски клуб, а два дни преди това имахме важен мач в първенството. Не ни дадоха ден повече почивка, защото беше много важно мачът да е неделя, а не в събота“, добави португалецът.

„В другите страни в подобни ситуации се играе в петък или дори в четвъртък, за да имат по-дълга почивка, даже понякога отлагат мачове. Организират нещата по начин, по който отборите да са концентрирани върху Шампионската лига“, продължи мениджърът на Манчестър Юнайтед.

„В Англия не можеш да даваш почивка на определени играчи. Ако го направиш, ще загубиш мач в първенството. В другите страни това може да се случва. Имах ситуации в Португалия, Испания и Италия, когато давам почивка на целия отбор. В Порто преди реванша от полуфиналите дадох почивка на 11 футболисти в предишния ни мач, дори на вратаря. В Англия това е невъзможно. Това е най-трудното първенство. Трябва винаги да си на върха на силите си. Нямаш право на никаква почивка, което може да се окаже решаващо, 24 или 48 часа повече да почиваш и да се подготвяш“, каза още Жозе Моуриньо.