Английският шампион Челси е на крачка от подпис с бившия играч на Манчестър Юнайтед Радамел Фалкао. Вестник "Индипендънт" твърди, че мениджърът на лондончани Жозе Моуриньо вече е на финалната права от разговорите с колумбиеца. 

Засега никакви подробности и финансови детайли по евентуална сделка не се разкриват, но Специалния определено има нужда от още един нападател след напускането на Дидие Дрогба. 

В момента португалецът разполага само с Диего Коща и Лоик Реми, затова със сигурност ще търси още един играч на тази позиция. Той вярва в качествата на Фалкао, въпреки че нападателят се провали с гръм и трясък на "Олд Трафорд" през изминалата кампания. 

Колумбиецът е собственост на Монако, а французите вече обявиха, че ще искат 60 млн. евро за правата му. След изминалия сезон обаче те са наясно, че няма кой да им плати такава сума за него и са готови на компромис. 

"Разговорите текат от няколко дни и по всичко личи, че ще приключат със сделка. Жозе е огромен фен на Радамел и знае, че има качества, въпреки че не показа нищо от тях в Юнайтед", споделя пред "Дейли Стар" източник, близък до преговорите.