Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер беше категоричен, че отборът му няма да отиде като обречен във втория мач срещу Пари Сен Жермен в Париж. В първия двубой от 1/8-финалите на Шампионската лига „червените дяволи” претърпяха поражение с 0:2 на „Олд Трафорд”.

Това беше първото поражение за Юнайтед, откакто норвежецът пое клуба през декември от Жозе Моуриньо.

„ПСЖ поведе ритъма след първия гол и контролираше играта. Личеше си, че скоро не сме играли на подобно ниво. Трябва да се учим. Това е опит, който може да повлия по-различно. Но това няма да бъде предопределящо за целия сезон, трябва да се опрем на този опит”, сподели  норвежецът.

„Не мога да кажа, че травмите са причина за поражението. Имаме футболисти на високо ниво, които излязоха като смени. Надяваме се, че контузиите на Лингард и Марсиал не са сериозни.”

"Театъра на мечтите" видя пиесата на ПСЖ и Ди Мария (видео)

Авансът за френския гранд вече беше повече от комфортен (2:0), след като Пол Погба получи червен картон в края на срещата след фаул срещу Даниел Алвеш. Този му картон със сигурност го вади за реванша на „Парк де Пренс”, който ще е на 6-и март. 

„Пол Погба се опита да постави тялото си и Дани Алвеш беше достатъчно съобразителен, за да сложи крака си там. Пол искаше да запази топката, но не успя.”

„Планините са там, за да се изкачват, не може да лежите и да кажете, че това е свършено. Ние ще отидем във втория мач и ще играем нашата игра и ще бъдем по-добри от тази вечер. Днешният мач беше истинската проверка за нас”, завърши Оле Гунар Солскяер.