Отборът на Ливърпул показа класа в поредната си контрола по време на лятната си подготовка. Възпитаниците на Юрген Клоп се наложиха безпроблемно с 3:0 при визитата си на Херта Берлин на „Олимпиащадион“. С този двубой германският тим отбеляза 125-ата си годишнина, която клубът навърши преди няколко дни.

Доминик Соланке и Джини Вайналдум дадоха комфортна преднина на своите с точни попадения още преди почивката, а крайния резултат в мача бе оформен от друго ново попълнение на „червените“ - Мохамед Салах.

Пореден отличен мач за Ливърпул направи Филипе Коутиньо, който дори изведе своите с капитанската лента. Въпреки непрестанните спекулации за трансфер в Барселона, бразилецът показа, че те не му влияят ни най-малко и за пореден път показа класата си.

Двубоят в Берлин бе изгледан и от американския собственик на „червените“ Джон Хенри, както и неговата съпруга Линда Пицути.

Неофициален дебют за „мърсисайдци“ записа новото попълнение Андрю Робъртсън, а игрово време записаха също Садио Мане и Емре Джан, които се присъединиха към основната група на по-късен етап и пропуснаха предсезонното турне на тима в Хонг Конг.

Подготовката на „червените“ продължава в Мюнхен, където Ливърпул ще участва в приятелския турнир Audi Cup с участието на тимовете на Байерн, Наполи и Атлетико Мадрид.