Роберто Солдадо отбеляза първия си гол за Тотнъм в своя дебют срещу Еспаньол. Мачът приключи при равенство 1:1 и бе генерална репетиция за играчите на Андре Вилаш-Боаш преди старта на Висшата лига след седмица.

Паулиньо също направи дебютна поява с екипа на лондончани пред феновете на „Уайт Харт Лейн“, но основната тема бе отсъствието на Гарет Бейл. Уелсецът остана извън групата, като за причина бе посочена контузия в стъпалото.

Англичаните контролираха събитията почти през целия мач, но не успяха да оползотворят по най-добрия начин предимството си при владението на топката. Паулиньо бе много близо още в началните минути да открие резултата, като техничният му изстрел с глава спря в мрежата, но попадението бе отменено заради засада. Телевизионните повторения показаха, че бразилският национал бе на една линия с последния в отбрана за Еспаньол, но това убегна на съдиите.

Напрежението върху каталунците растеше минута по минута и логично грешката не закъсня. Хави Лопес се хвана на финтовете на Дани Роуз, след което повали юношата на „шпорите“ в наказателното поле. Солдадо застана зад топката си и заблуди стража Кико Касия за 1:0 в 30-ата минута.

Точно преди почивката обаче Еспаньол грешникът Хави Лопес се реваншира. Той се възползва от неразбирателство между Солдадо и Сигурдсон при един корнер и с глава на първа греда опъна мрежата зад иначе скучаещия Уго Лорис.

През втората част динамиката в двубоя значително поспадна за неудоволствие на феновете, които не пропуснаха да го покажат.

Тотнъм стартира кампанията си във Висшата лига със съботно гостуване на новака Кристъл Палас.