Бившият английски национал Сол Кемпбъл защити решението на Рио Фърдинанд да не се отзове на повиквателната за световните квалификации със Сан Марино и Черно гора.

Кембъл смята, че бранителят на Манчестър Юнайтед най-вероятно е бил шокиран от избора на селекционера Рой Ходжсън, който демонстративно го пренебрегна за Евро 2012.

„Хората трябва да говорят и да разрешат проблема. Мисля, че повиквателната беше шок за Рио“, заяви бившият защитник на Тотнъм и Арсенал. „Той най-вероятно си е мислел, че вече изобщо няма шанс, когато изведнъж го е получи. Било е нещо като изненада.“

„Знам през какво преминава Рио – допълнителните мачове костват доста усилия. Ако не са част от режима ти и ако никой не ти се е обадил месец по-рано, за да каже: „обмислям да те върна“, става трудно“, каза още той.

„Футболът за националните отбори изисква много физически сили, а дори не броим пътуванията. Ако следваш собствената си програма и изведнъж се наложи да я нарушиш с още един мач, това ще се отрази на тялото ти“, завърши Кемпбъл.