Сол Кемпбъл се очаква да присъства на двубоя на Саутенд с Донкастър във вторник, като най-вероятно скоро ще бъде назначен официално на поста мениджър на Саутенд, съобщава Sky Sports.

45-годишният бивш играч на Арсенал, който спаси Макълсфийлд от изпадане извън професионалния елит в своя първи сезон като наставник, остава в напреднали разговори със „скаридите“. Саутенд са в търсене на нов старши треньор след оставката на Кевин Бонд, който напусна след шест последователни загуби в лигата в началото на сезона.

Бившият бранител на Арсенал, Тотнъм и националния отбор на Англия Кемпбъл е без работа, след като си тръгна от Макълсфийлд през август, след като ги спаси от изпадане в последния ден от кампанията във Втора лига. Sky Sports съобщи по-рано през октомври, че Кемпбъл е бил интервюиран за вакантния пост в клуба от Есекс. Според местни информации бившият защитник на Кристъл Палас, Ипсуич и Чарлтън Херман Храйдарсон и бившият нападател на Манчестър Юнайтед Анди Коул са на път да се присъединят към него в треньорския му щаб.

Преговорите на третодивизионния клуб с Хенрик Ларсон се оказаха неуспешни по-рано този месец, независимо че Саутенд постигна договорка с шведа да стане новият човек на „Руутс Хол“. Йохан Мялби и Томи Джонсън ще се присъединят към клуба съответно като помощник треньор и шеф на скаутския департамент, след като са договорили личните си условия със Саутенд. Тимът е на 22-а позиция в Първа лига, като има една победа, две равенства и цели десет поражения от старта на кампанията. /БГНЕС