Мениджърът на Астън Вила Мартин О`Нийл разкри, че американския собственик на отбора Ранди Лърнър иска да помогне на тима да пробие в Голямата четворка. Милиардерът е готов да се бръкне дълбоко, за да върне Вила към старата слава, като вкара бирмингамци в Шампионската лига.

Самият О`Нийл се справя доста добре, откакто е на „Вила Парк” и е убедил Лърнър, че именно той е човекът, който отново може да направи от тима голяма сила. Ирландският наставник привлече в състава и българския халф Стилиян Петров.

О`Нийл заяви:„Лърнър има големи планове и аз съм наясно, че ако се справям добре, мога да осъществя амбициите му. Той иска да види Вила на върха. Той ще остане при нас задълго и е много ентусиазиран от първия ден тук.”

„Ние вървим напред много бързо и той го разбира. Аз обаче не искам да предявявам някакви прекалени изисквания към него, защото не искам да поставям в клуба в тежко финансово положение. Мисля, че той го оценява,” добави мениджърът.

Мартин О`Нийл не бе много деен на януарския трансферен пазар, но обяви, че не се страхува да похарчи много пари, ако му бъде позволено.

„Ако този клуб може да си го позволи, аз с радост ще харча. Нямам притеснения по този въпрос. Ние нямаме много играчи, това ясно се вижда. Отборите с много футболисти на разположение имат възможност за ротация, но аз нямам,” завърши босът на Астън Вила.