Собственикът на Ливърпул Джон Хенри е потърсил президента на Болтън Фил Гартсайд, за да поднесе извиненията му затова, че името на Уондърърс бе замесено в дебата за телевизионните права на Острова.

През изминалата седмица от Ливърпул официално поискаха промяна на схемата за разпределение на парите от телевизионни права между клубовете от Висшата лига. Тогава финансовият директор на „червените” Йън Айър посочи за пример Болтън, като заяви, че едва ли тимът има достатъчно фенове в Азия, които изгарят от желание да наблюдават мачовете му.

„Ако сте в Куала Лумпур ще забележите, че никой не се е абонирал за телевизия ESPN, за да гледа Болтън, или пък ако има някои, то те са много малко. По-голямата част от хората там искат да гледат Ливърпул Манчестър Юнайтед, Челси и Арсенал”, коментира тогава финансовият бос на мърсисайдци.

След изказването на Айър последваха редица коментари и негодувание от повечето по-малки клубове в Англия, които ще бъдат сериозно ощетени, ако бъде приета подобна промяна. В момента двайсетте клуба във Висшата лига делят по равно приходите от телевизионни права.