Собственикът на Ливърпул Джон Хенри сериозно намекна, че най-вероятно ще предложи мениджърския пост на Кени Далглиш за постоянно. Легендарният нападател на „червените” пое отбора през януари, като подписа договор до края на сезона. След назначаването на Далглиш отборът бе възроден и успя да се изкачи с няколко места във временното класиране, като вече има реални шансове за класиране в Топ 4, което ще позволи на „мърисайдци” да играят в Шампионската лига през новия сезон.

Американският бизнесмен е възхитен от работата на Далглиш и коментира, че никъде в света не е виждал „някой толкова обичан от феновете”.

„Никъде, в никой спорт не съм виждал някой, който да е по-обичан от Кени Далглиш. Феновете го обичат не само заради това, което е направил на терена, а също и извън него, и то в трудни за клуба и привържениците времена. Връзката е наистина много важна”, коментира Хенри.

„Ние сме в Ливърпул, за да побеждаваме. Това са нашите намерения, а манталитетът на Кени е същият. Видяхме много прилики между Ливърпул и Ред Сокс и именно заради това сме в този клуб. В Бостън Ред Сокс имаше суша от 86 години без титлата. В Ливърпул са 20 години. Счупихме проклятието в Бостън, ще направим същото и в Ливърпул”, каза още американският бизнесмен.