Новият собственик на Ливърпул Джон Хенри предупреди всички в клуба, че не могат да очакват бързо разрешение на сложната ситуация, в която се намират. Звездите на „червените” призоваха благодетеля да отпусне средства за нови попълнения, с които съставът да е боеспособен, а мениджърът Рой Ходжсън вече пише имена в трансферния си списъка.

Хенри обаче заяви: „Имаме работа и трябва да инвестираме в клуба, за да се подобри играта. Дали това може да стане още през януари? Много хора, с които разговарях, се съмняват в това. Повечето смятат, че лятото е по-добър период за подсилване. Така че искам всички в клуба да мислим заедно в една посока и да спазваме традициите, които има този отбор.”

„Ливърпул премина през много труден период, и той все още не е завършил. Ние имаме опит в работата с бейзболисти и автомобилни състезатели на най-високо ниво. Ливърпул също има играчи от топ класа и всички те искат едно и също нещо. Всички искат да побеждават,” продължи Хенри.

Той пак добави, че настоящите звезди на тима трябва да приемат факта, че може да им се наложи да се борят този сезон и без допълнителна помощ. „Срещнах се с някои наши играчи, и съм много впечатлен от тях. Въпросите, които ми зададоха, бяха свързани най-вече с това, дали клубът върви в правилна посока. Всички искат това. Аз съм много прям, каква е нашата философия и какво ще се опитаме да постигнем,” каза още той.

Джон Хенри завърши: „Този клуб може да играе по-добре, и да се обвинява мениджърът, или някой отделен играч, е просто погрешно. Отборът трябва да играе на максимума си във всеки мач. Ако не го прави, не печели.”