Собственикът на Ливърпул Джон Хенри заяви, че за всеки фен на мърсисайдци е можел да види, че смяната на Кени Далглиш като мениджър е била наложителна.

Шотландецът, който е със статут на легенда в клуба, успя да прекъсне серията от 6 поредни сезона без трофей, но 8-ото място на тима във Висшата лига на практика му струва поста.

„ФА Къп нямаше да повлияе на решението ми по никакъв начин“, разкри американският магнат. „По важното е, че по спечелени точки през втория полусезон заемахме 17-о място, а Ливърпул не трябва да е на тази позиция. Не хвърлям цялата вина върху Кени Далглиш и асистентът му Стив Кларк, но мисля, че е очевидно за всеки фен, че нещо не беше наред и трябваше да се предприемат действия.“

„Няма да поставям Брендън под излишно напрежение, като поискам класиране в Шампионската лига през тази година. Мисля, че за миналия сезон това бе реалистична цел, на такова мнение бяха всички, но завършихме толкова далеч от целта. На този етап е важна стабилността – това е сред приоритетите ни“, каза още Хенри.