Том Хикс обяви, че е готов да блокира евентуален опит на съсобственика Джордж Жилет да продаде своите акции от Ливърпул. След като в медиите се появиха ред спекулации, че Жилет се готви да се отърве от дела си, Хикс заяви пред тексаския вестник Star-Telegram: „Не само, че аз няма да продавам, но и моят партньор не може да продава без моето съгласие. Така че аз имам възможност да реша какво ще се случва, аз съм в средата на всичко.”

„По ред причини, които не мога да спомена, до момента нямах възможност да уредя въпроса. Но сега вече ще мога,” добави Хикс.

Джордж Жилет и Том Хикс купиха Ливърпул през февруари 2007 година и притежават по 50% от един от най-големите английски клубове. Оттогава обаче те трупат негативи в очите на феновете на „червените”, които непрекъснато критикуват управлението им, отношението им към мениджъра Рафаел Бенитес, както и финансовото състояние на клуба.

Консорциумът Dubai International Capital, който искаше да купи Ливърпул преди Хикс и Жилет, наскоро поднови интереса си, но за да поеме клуба, трябва да изкупи целият дял на един от собствениците, както малко акции от другия.