Русенска фабрика изработва и снабдява с чорапи футболистите на английския гранд "Манчестър Юнайтед", предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

СНИМКИ: Рууни, Бербатов и компания  с чорапи от Русе!

източник: снимки: БГНС

Във вторник официално бе прерязана лентата на обновената "зелена" фабрика, в която са заложени най-модерни технологии, лицензи и оборудване. "В света има и по-големи "зелени" фабрики от нашата. От днес е факт, че Русе стъпи на зелената карта. Това няма да спаси света, но това е пътят, който трябва да следват другите", заяви в словото си Гил Шимон – изпълнителен директор на компанията.

СНИМКИ: Рууни, Бербатов и компания  с чорапи от Русе!

източник: снимки: БГНС

Сред официалните гости беше и посланикът на Израел Ноах Гал Гендлер, който сподели, че контактите между България и неговата страна се задълбочават. "Министър Дянков днес е в Израел. Следващата седмица министърът на отбраната ще е в Израел. Икономиката на Израел не чувства световната криза, защото производството е базирано на новите технологии. Ние уважаваме българския народ, историята и най-вече отношението на вашия народ към евреите през Втората световна война, и това, че днес сме тук е комплимент към вас", заяви дипломатът.

СНИМКИ: Рууни, Бербатов и компания  с чорапи от Русе!

източник: снимки: БГНС

След прерязването на лентата гостите разгледаха производствените мощности и артикулите. Специализираното производство на чорапи за футболни отбори има своите тънкости. Използваните материали са ликра и специален текстилен мъх, които се използва за изплитането на онези участъци от ходилото, които са подложени на най-голямо натоварване. Управителят на русенската фабрика разказа, че краката на футболистите са нещо специално и са скъпо струваща стока за клубните им отбори, изискващи специална грижа. Произвежданите чорапи се изработват по световни лицензи и са вследствие на задълбочени научни изследвания на водещи специалисти и производители на спортни стоки. Една от отличителните черти на чорапите е обособеният сектор в областта на големия пръст на ходилото, отделен с подсилена материя и специален шев. На глезените също е обърнато специално внимание. Изненадващ за присъстващите се оказа фактът, че произвежданите чорапи за един от гигантите в производството на спортни стоки, имат маркировка за кой от краката са предназначени – за ляв или десен.

СНИМКИ: Рууни, Бербатов и компания  с чорапи от Русе!

източник: снимки: БГНС