Английските футболни фенове останаха потресени от снимка на голямата надежда Майкъл Джонсън в настоящи дни. Един от фенските блогове на Манчестър Сити показа как изглежда сега Джонсън, определян за един от най-перспективните младоци в страната преди пет години. ВИЖТЕ ГО ТУК!

За него Свен-Йоран Ериксон казваше, че ще е следващата голяма звезда на Англия, а съотборниците му Валери Божинов и Мартин Петров смятаха за страхотен талант.

Серия от контузии и неспирни пиянски нощи обаче, оказаха пагубно влияние върху кариерата на Джонсън. От слабичко русокосо момче-чудо, Майкъл се е превърнал в лишен от всякакъв атлетизъм мъж. СНИМКА 2

Всъщност, Майкъл Джонсън все още е на заплата в Ман Сити, след като подписа договор през 2009-та, за пет години, за по 25 хиляди паунда на седмица. Коментарът на Daily Mail е обезкуражаващ – превърнал се е от „следващата голяма звезда“ в просто „голям“.

За последно той бе преотстъпен под наем в Лестър миналата година, но оттам го върнаха в Сити през януари заради поредната контузия. Впоследствие Джонсън се появи в новините, когато му бе отнета за три години книжката, заради шофиране в нетрезво състояние. И сега, отново името му обикаля вестници и сайтове, отново с далеч не-футболна вест...