Роман Абрамович е пръснал два милиарда паунда за деветте сезона, откакто е собственик на Челси, прави сметката английският таблоид The Sun. Едва ли, когато е решил да си купи удоволствието през 2003-та, руският богаташ е преценил точно колко скъпо ще му излезе то.

Девет години по-късно обаче, Челси едва се домогва до Топ 4 във Висшата лига.

В изминалите цели осем сезона, в които е под шапката на Роман, Челси е дал 642 584 000 паунда за покупката на играчи, а след това още 1 170 591 000 за техните заплати.

Крайната сума, без настоящия сезон – 1 813 175 000!!! Добавете и още 66 милиона за Хуан Мата, още малко за Гари Кейхил, и двата милиарда вече са на сметката. Над 66 милиона през годините пък са дадени за назначаването и уволняването преждевременно на треньори в клуба, без да се броят около 10 милиона паунда за последния мениджър Андре Виляш-Боаш.

Три титли, три Купи на Англия, две Карлинг Къп, финал на Шампионската лига стоят от другата страна на уравнението.

Загубите на Челси за миналия сезон възлизат на почти 200 милиона паунда, което няма как да се посрещне добре от УЕФА и ограничението за Финансов Феърплей, според което клубовете нямат право да регистрират повече от 37.8 милиона паунда загуби в рамките на три сезона.