С две победи Интер отстрани Челси и се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, след като спечели с 1:0 на реванша в Лондон.

Въпреки преднината си от 2:1 от първата среща, треньорът на гостите Жозе Моуриньо смело започна двубоя с трима нападатели - Самуел Ето’о, Диего Милито и Горан Пандев.

При излизането си на терена Моуриньо очаквано бе посрещнат с бурни аплодисменти от феновете на Стамфорд Бридж, където бе в три от най-силните години в кариерата си.

В състава на водените от Карло Анчелоти домакини пък правеше впечатление името на Рос Търнбул, който бе заел мястото на вратата в отсъствието на основните вратари Петър Чех и Иларио.

Сините очаквано започнаха по-агресивно двубоя, като на няколко пъти имаха претенции за дузпа. През първото полувреме обаче липсваха точните изстрели и в двете посоки.

Още в седмата минута футболистите на Челси поискаха дузпа, след като Флоран Малуда нахлу в наказателното поле и се блъсна в Лусио, но съдията Волфганг Щарк правилно не посочи бялата точка.

В 11-ата минута Михаел Балак шутира извън наказателното поле по земя, но изстрелът му премина встрани от вратата на Жулио Сезар. В 26-ата минута Дидие Дрогба опита шут от 13 метра, но Дългас Майкон скочи в краката му и ликвидира опасността.

В 33-ата Самуел Ето’о изпусна да даде преднина на нерадзурите, след като Джон Тери не се ориентира добре при центрирана от Майкон топка, давайки възможност на камерунеца да стреля с глава от непосредствена близост, но за съжаление на гостите Ето’о би в аут.

В ответната атака Дидие Дрогба бе изпуснат в пеналта на Интер, но Лусио самоотвержено изби в ъглов удар, при което нападателят изрази претенции за игра с ръка на бразилския национал.

В 41-ата минута Дрогба добре се измъкна от отбраната на гостите, но Валтер Самуел направи отличен шпагат. Секунди по-късно самият Дрогба центрира отлично към Никола Анелка, който не успя да овладее топката и тя му бе избита в корнер.

Малко преди края на първото полувреме играчите на Карло Анчелоти за пореден път поискаха дузпа след задържане на Дидие Дрогба от Валтер Самуел при изпълнение на ъглов удар. Германецът Щарк обаче отново остана безмълвен.

В средата на втората част дойдоха силни минути за Интер. В 59-ата Уесли Снайдер с пета намери Горан Пандев, македонецът напредна застрашите, но точно преди да стреля Юрий Жирков изби в ъглов удар. След изпълнението на корнера и неуспех на синята отбрана да изчисти топката Диего Милито можеше да вкара, но Рос Търнбул улови пред голлинията.

В 65-ата минута отново Снайдер се отличи с класно подаване, този пък към Милито, но и аржентинският голаджия не успя да порази вратата на домакините. Малко по-късно холандският национал изпълнени добре пряк свободен удар и намери Тиаго Мота, който от няколко метра би над вратата с глава.

В 74-ата минута Челси направи добра атака, при която Малуда проби отляво и топката попадна в Дрогба на добра позиция, но Лусио се намеси безкомпромисно в последната по-опасна атака за сините в срещата.

Развръзката на двубоя дойде в 78-ата минута, когато Уесли Снайдер направи поредното си перфектно подаване, Самуел Ето’о овладя по отличен начин, напредна и прецизно стреля покрай Търнбул, бележейки единствения гол в мача.

Три минути преди края абсолютно всичко за Челси свърши, след като Дидие Дрогба удари без топка Тиаго Мота и получи директен червен картон.

В третата минута на добавеното време Ето’о можеше да вкара и второ попадение, но вратарят Рос Търнбул със сетни усилия отби удара на бившия голмайстор на Барселона.

Лусио и Тиаго Мота от Интер получиха поредни жълти картони, които няма да им позволят да вземат участие в първите четвъртфинални срещи. Тимът на Жозе Моуриньо ще разбере следващия си съперник в Шампионската лига на жребия, който е в петък от 13:00 часа.


Съставите:
Челси: Търнбул, Иванович, Лампард, Дрогба, Оби Микел, Балак (62’-Джо Коул), Малуда, Жирков (74’-Калу), Тери, Алекс, Анелка.

Интер: Жулио Сезар, Санети, Лусио, Тиаго Мота (90’-Матераци), Ето’о, Снайдер (85’-Марига), Майкон, Камбиасо, Милито, Самуел, Пандев (75’-Станкович).