Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес обяви, че отборът му няма да се откаже от битката за четвъртото място във Висшата лига, независимо от доброто представяне в Шампионската лига. „Червените” излизат днес срещу Арсенал за втори пореден път тази седмица, след като направиха 1:1 на „Емирейтс” преди два дни.

„Знаем, че е важно да печелим всеки мач до края на първенството,” заяви Бенитес. „Не мисля, че фактът, че сме на пет точки пред Евертън ще повлияе негативно на отбора ми. Трябва да побеждаваме, за да поддържаме духа си. Евертън играе с Дарби Каунти и е нормално да победи утре. Така че за нас е важно да бием Арсенал, или поне да не бъдем победени.”

„Фактът, че през седмицата постигнахме позитивен резултат срещу този отбор няма да повлияе на днешната среща,” продължи испанският специалист. „Ще е съвсем различен мач и ще има промени в състава. От Арсенал очаквам същото, както в първия двубой, да атакува. А ние ще се постараем да свършим същата работа, както в сряда. Те все още се борят за титлата и се нуждаят от задължителна победа. Но не съм съгласен, че се нуждаят от успеха повече от нас. И двата отбора имаме за какво да играем. Една наша победа ще е сериозна крачка по пътя ни към класиране за следващото издание на Шампионската лига,” завърши Рафа Бенитес.