Астън Вила постави сериозна трансферна цена на Гарет Бари. Полузащитникът ще напусне Бирмингам, само ако Ливърпул се съгласи да плати 20 милиона паунда за него.

Мениджърът на Вила Мартин О`Нийл е твърдо решен да се бори за капитана на тима, а собственикът Ранди Лърнър обяви, че го подкрепя.

Самият Гарет Бари обаче е готов да се откаже от седемцифрен бонус в Астън Вила, и да пусне молба за трансфер, след като Ливърпул по всякакъв начин показа, че иска да го привлече. Първата оферта на мърсисайдци от 13 милиона паунда бе отхвърлена.

Очаква се Ливърпул да скочи доста по-високо със следващо предложение от 15 милиона, с възможност те са се превърнат в 18 в бъдеще според изявите на играча.

Вила обаче вероятно ще откаже и тази оферта, тъй като клаузата за тези 18 милиона включва над 30 мача за националния отбор и титла за Ливърпул с участието на Бари.

Ливърпул със сигурност не може да си позволи да плати исканите 20 милиона, още повече след пропадналата продажба на Шаби Алонсо в Ювентус, откъдето се очакваше в клубната каса да влязат 16 милиона паунда.

Рафаел Бенитес все пак има някакви надежди, след като най-накрая на „Анфийлд” започнаха преговори между Ливърпул и Портсмут за нападателя Питър Крауч, като цената му е около 10 милиона паунда.