Астън Вила отново вкара в употреба фланелката с номер 19, която за последно носеше бившият капитан на тима Стилиян Петров. Съдбата на българина, който спечели битката с акутната левкимия, обедини цялата футболна общественост преди време, а бирмингамския клуб дори обмисляше да извади култовия номер от употреба заради символното му значение.

През миналата година номерът наистина бе замразен, докато Петров още се лекуваше, но самият той заяви, че желае номер 19 да остане достъпен.

Сега новият притежател на номера ще бъде Дарън Бент, а бившият играч на Тотнъм призна, че за него това е огромна чест. „Очевидно номер 19 значи много заради Стилиян. Истинска чест е да нося този екип“, каза англичанинът.

„Чувството е прекрасно. Ще се опитам да донеса много гордост с него. Какъв страхотен играч беше Стилиян. Беше супер – брилянтен халф и истински лидер в съблекалнята.“

„Беше ужасно да видя през какво премина и наистина е тъжно, че неговата кариера приключи, но той спечели истинската битка.“

„Все още го виждаме често. Виждам го на тренировъчните игрища доста редовно. Все още се чуваме регулярно и по телефона. Той ми поръча да се грижа за фланелката, а аз му обещах да го сторя“, допълни Бент.