Собствениците на Ливърпул реагираха на провалите в последния ден от трансферния прозорец и веднага са започнали да търсят нов директор по мениджмънта.

Към настоящия момент постът се заема от Йън Айър, но „Фенуей Спортс Груп“ отдавна бяха замислили да го сменят. След като мърсисайдци се провалиха в преследването си на Клинт Демпси и опита да бъде привлечен под наем Даниел Стъридж от Челси, Джон Хенри е готов да предприеме крути мерки.

Айър отговаряше лично за преговорите с нападателя на Фулъм, който не криеше желанието си да заиграе на „Анфийлд“, но в крайна сметка „котиджърс“ предпочетоха по-високата оферта на Тотнъм. Малко преди това мениджърът на „червените“ Брендън Роджърс бе получил гаранции, че ще разполага с нов нападател, и затова северноирландецът прати под наем Анди Керъл в Уест Хем. Сега обаче той разполага само с Луис Суаерес и Фабио Борини в предни позиции, като и двамата не са чисти централни нападатели.

Това почти сигурно ще се окаже пагубно за съдбата на родения в Ливърпул Айър, който работи в клуба от 2010 година, когато наследи Крисчън Пърслоу.