Тео Уолкът каза, че е готов да заиграе за мъжкия национален отбор на Англиям, в случай, че Стив МакЛарън реши да му предостави мястото на контузения Майкъл Оуен.

Нападателят на Нюкасъл ще изпусне последната квалификация за Евро 2008 от Група Е на „трите лъва” срещу Хърватия, след като се контузи в мускула на бедрото по време на приятелската среща с Австрия в петък вечерта.

Въпреки липсата на опит, младият Уолкът заяви, че е готов да защитава националната фланелка.

„Разбира се, не аз избирам състава, но искрено се надявам, че ще мога да заема мястото на Майкъл”, започна футболистът на Арсенал.

„Винаги ще работя здраво за страната си, това е единственото нещо, което мога да направя – ще видим, къде ще ме отведе. Мога да играя на всяка една позиция, най-често ме поставят в центъра. Ако ми се предостави възможност да го направя и за представителната гарнитура, няма да се замисля и веднага ще приема”, продължи младежкият национал.

Треньорът Стюърт Пиърс призна, че младежът набира скорост и увереност в собствените си възможности.

„С напредването на сезона, той също започва да укрепва. В началото беше малко по нервен, но с мачовете в Арсенал, почва да трупа опит и става все по-силен и по-силен. Притежава голям потенциал, истински кошмар е за противниковите защити. Предвиждам му светло бъдеще”, каза Психо за Тео, който си изпроси дузпа осем минути преди края на мача с България, забивайки се в ръцете на Николай Михайлов.