Англия си има нов рекорд за най-бързо изгоненият футболист в богатата история на местния футбол. Става въпрос за Ники Сийкингс от аматьорския Аштън Вила (не, не е правописна грешка), който беше изгонен в мача с Ингъл Рейнджърс след само 11 секунди на терена.

В този мач Сийкингс е бил вратар, въпреки че титулярната му позиция е на... нападател. Треньорът решил да го сложи на непривичната позиция, защото титулярът Джо Грифитс бил на фотосесия като... модел на бельо. Заместниците му пък не се появили в деня на мача, а причините за това още не са ясни.

И така Сийкингс застанал на вратата, но още в 11-та секунда съборил откъсващия се срещу него нападател на противника Лий Ашкрофт и бил изгонен. С това записал и името си в книгите с рекордите в Англия.

Досега най-бързо изгоненият футболист беше Кийт Гилеспи, който през 2007 г. беше изгонен след само 12 секунди в мач от Премиършип. В Англия има и по-бързо напускане на терена, пак в мач от най-ниските нива на аматьорския футбол.

През 2000 г. Лий Тод от Крос Парк Фарм Селтик престоял на терена само две секунди, защото се оплакал от силата на звука от свирката на съдията, когато той дал началният сигнал. Но на практика Тод сам си излязъл, макар че не бил спиран от рефера. А сега Сийкингс си е получил червен картон.