Приказката на третодивизионния Брадфорд Сити в турнира за ФА Къп през този сезон продължава с пълна сила. След като в миналия кръг третодвизионния тим шашна Челси и го отстрани след 4:2 на „Стамфорд Бридж“, момчетата на Фил Паркинсън наказаха гостуващия Съндърланд с 2:0 в осминафиналите.

На своя „Корал Уиндоус Стейдиъм“ Брадфорд дръпна в резултата още в 3-ата минута. Домакините стигнаха до пряк свободен удар, а Джон О'Шей се заблуди при центрирането и прати топката в мрежата на слисания Вито Маноне.

Само след четвърт час авансът на домакините можеше да стане и по-солиден, ала няколко сантиметра разделиха Джонатан Стед от това да достигне до подканящото центриране на Мередит от фланга.

В 23-ата минута Маноне отрази тежък шут на Били Кларк, който пробяга доста терен, преди да стреля от около 20-ина метра.

Съндърланд загатна за възможностите едва в 27-ата минута, когато Дани Греъм трябваше да се разпише. Англичанинът стреля с глава, като изпрати кълбото право в тялото на вратаря Бен Уилямс. Стражът се намеси по-решително към края на полувремето, когато Патрик ван Анхолт тества рефлекса му с шут от вътрешността на наказателното поле.

Възходът на Съндърланд обаче беше охладен четвърт час след почивката. Адам Джонсън не успя да изчисти топката в близост до наказателното си поле и тя отиде у Джеймс Хансън. С меко подаване той я хвърли на пътя на Стед, за когото бе детска игра да преодолее Маноне. Дотук опитният нападател се е разписвал във всеки мач на Брадфорд в турнира.

Естествено оттук до края Съндърланд беше отборът, който по-напористо търсеше попадението. Тимът на Густаво Пойет обаче допусна доста неточности, докато „петлите“ действаха концентрирано, за да заслужат мястото си сред четвъртфиналистите.