Бившият наставник на Левски Славиша Йоканович ще почака още малко за първата си победа като мениджър във Висшата лига. Неговият Фулъм, който изведе до промоция миналия сезон, тръгна с поражение в новия си престой при най-добрите на Острова. 

Лондончани почнаха кампанията си пред собствена публика на "Крейвън Котидж" с градско дерби срещу Кристъл Палас. Но "орлите" се показаха като по-опитни и надделяха с 2:0 два дни след 71-ия рожден ден на мениджъра си Рой Ходжсън. 

Големите герои за победителите бяха Джефри Шлуп и Уилфред Заха, които реализираха попаденията си съответно в края на първото и второто полувреме. Така Палас започна много по-добре новия сезон в сравнение с предишната кампания, когато натрупаха седем поредни загуби, но все пак успяха да се спасят. 

Фулъм беше по-активният отбор и атакуваше повече, но нямаше шанс да отбележи. Най-чистата ситуация в началото се откри пред новото попълнение Александър Митрович в 13-та минута, когато остана сам срещу вратаря Уейн Хенеси, но ударът му беше отразен от него. 

Сърбинът пропиля още два шанса до почивката, а младият Сайръс Кристи също не успя да се разпише. За Палас пък най-чистото положения пропиля Кристиан Бентеке, чийто удар с глава от около 9-10 метра срещна напречната греда. 

В 41-та минута "орлите" откриха резултата. Тогава Патрик ван Аанхолт с прекрасен пас намери Джефри Шлуп зад защитата и въпреки че той нямаше голям ъгъл, прати мощен шут до гредата и резултатът стана 1:0 за гостите. 

Точно преди почивката Ван Аанхолт можеше да увенчае добрата си игра и с гол, като дори се разписа, но попадението му беше отменено заради засада. Така почивката дойде при гол аванс за Палас. 

След почивката гостите имаха по-чистите положения, но Ван Аанхолт в 54-та минута и Уилфред Заха десет минути по-късно пропиляха шансовете за попадение. Александър Митрович пък пропусна в 65-та минута поредния си шанс и не успя да ознаменува официалния си дебют за Фулъм с гол. 

Всичко в този мач приключи в 80-та минута. Тогава Кристъл Палас удвои аванса си и сложи точка на спора. Тогава Аарън Уан Бисака направи страхотен пробив и изведе Заха на стрелкова позиция, той преодоля вратаря и мушна топката в мрежата за 2:0. 

В последната минута на редовното време младата звезда на домакините Райън Сесеньон засече с глава едно центриране от фланга, но топката срещна дясната греда и така Фулъм не успя да стигне поне до почетен гол. 

Ето и резултатите от всички ранни съботни мачове от 1-ия кръг на Висшата лига: 

Нюкасъл - Тотнъм 1:2

Хъдърсфийлд - Челси 0:3

Фулъм - Кристъл Палас 0:2

Уотфорд - Брайтън 2:0

Борнемут - Кардиф 2:0