Мениджърът на Челси Антонио Конте може да подпише нов контракт със „сините“ до няколко дни. Това съобщи ексклузивно Sky Sports, позовавайки се на свои източници.

Първият сезон на италианеца на „Стамфорд Бридж“ протича по възможно най-добрия начин, като в момента лондончани се намират на първата позиция във временното класиране с десет точки преднина пред втория, а до края на надпреварата във Висшата лига остават единадесет мача.

Конте обаче притесни ръководството на своя клуб, след като миналата седмица обяви, че чувства липсата на семейството си, което продължава да живее в Италия. Тези негови думи породиха множество спекулации, които обаче най-вероятно няма да се окажат верни. Очаква се семейството на Конте също да се премести в английската столица непосредствено преди началото на новия сезон в Англия.

От Челси желаят да продължат да работят на всяка цена с италианския специалист и не е изключено двете страни да седнат на преговори още преди следващия мач на тима – 1/4-финалния сблъсък от ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед в понеделник.

В последните седмици усилено се заговори, че Антонио Конте попада в радара на Интер, като Sky Sports съобщи, че представители на тима от Милано вече са се свързали с представителите на специалиста.