Евертън донесе поредно разочарование на феновете си, след като в последния мач за 22-ия кръг на Висшата лига не успя да победи гостуващия Уест Бромич. Тимът на Роберто Мартинес записа 8-и пореден мач във всички турнири (6-и подред в Премиърлийг) без победа след нулево равенство на „Гудисън Парк“.

Мърсисайдци могат да винят за това само себе си, тъй като през първото полувреме Кевин Миралас изпусна дузпа.

Домакините започнаха амбицирано мача и в 9-ата минута Лейтън Бейнс реши да тества Бен Фостър, който се справи уверено с топовния шут от дистанция на левия бек.

„Дроздовете“ рядко поглеждаха към противниковата врата през първите минути, но се бранеха доста добре и затваряха всички пространства пред бързите атакуващи играчи на противника в лицето на Кевин Миралас, Рос Баркли и Стивън Нейсмит. Ромелу Лукаку, който игра като единствен централен нападател, направи „тихо“ първо полувреме и не се отличи почти с нищо.

В 29-ата минута Крейг Гарднър от Уест Бром се въпзолзва от добре свалена топка при центриране от фаул, но шутът му беше спасен от Жоел Роблес, а впоследствие се оказа халфът е бил и в засада.

Най-добрият шанс за Евертън дойде в 44-ата минута, когато Джолиън Лескът, притеснен от Лукаку, игра с ръка в наказателното си поле, а съдията Майкъл Оливър отсъди дузпа. От бялата точка Кевин Миралас обаче разтресе десния стълб, коео впоследствие доведе и до смяната му на почивката, тъй като титулярен изпълнитен на наказателни удари е Бейнс.

Втората част отново мина под диктовката на „карамелите“, които обаче създадоха още по-малко проблеми за Фостър и защитата пред него.

В 76-ата минута Баркли и Нейсмит изградиха една от малкото си добри комбинации, като русокосият шотландец бе изведен отдясно в наказателното поле. Той отигра с едно докосване към Лукаку, който от точката на дузпата стреля разочароващо встрани от целта.

Така нито един от двата тима не можа да се отдалечи кой знае колко от опасната зона, където първи е Хъл Сити с 19 точки. Евертън заема 12-ата позиция с 23 точки, докато Уест Бром е 14-и с две точки по-малко.