Пол Скоулс получи разрешение да стане мениджър на Олдъм. Това стана ясно след среща на английската Футболна лига. Бившият халф на Манчестър Юнайтед притежава 10% от акциите на Салфорд Сити, отбор от Националната лига, в който е собственик заедно с още петима бивши звезди на "червените дяволи".

Според правилниците на EFL никой няма право да има роли в два клуба по едно и също време без разрешението на борда. Така 44-годишният Скоулс ще поеме първа мениджърска роля в кариерата си и то в отбора, чийто привърженик е бил като дете. Разговорите със Скоулс са водени от доста време, но бяха усложнени поради факта, че през следващия сезон Олдъм и Салфорд могат да бъдат в едно първенство. 

Откакто се оттегли от футбола през 2013-а, единственият професионален ангажимент на Скоулс бяха четирите двубоя, които прекара като част от екипа на временния мениджър на Юнайтед Райън Гигс след уволнението на Дейвид Мойс през 2014-а. Напоследък Скоулс се изявяваше като телевизионен експерт по BT Sport.

Олдъм е на 15-о място в Лига 2, а в момента тимът е воден временно от шефа на академията Пийт Уайлд след уволнението на Френки Бън на 27 декември.