Легендарният халф на Манчестър Юнайтед Пол Скоул нанесе сериозен словесен удар по Стивън Джерард, като обяви, че кариерата на капитана на Ливърпул в английския национален отбор е била провал.

След разочароващото отпадане на Англия в групите на Мондиал 2014 Джерард обяви своето официално оттегляне от „трите лъва“, а Скоулс смята, че неговият сънародник едва ли ще има много добри спомени от представянията с екипа на тяхната обща родина.

„Сигурен съм, че останалите като мен, които играха през последните 20 или 30 години, няма да са много доволни от постиженията му с Англия“, каза бившият играч на Манчестър Юнайтед.

„Джерард може и да е, но ако се замислиш какво е да наравиш кариера с Англия, нещата опират до постижения в големите турнири. А той се провали по този показател.“

„През последните 30 години не бяхме достатъчно добри, като изключим Евро'96 и може би Мондиал 1990. Ако оставим тези два шампионата настрана, ние се провалихме. Новият капитан? Не виждам явен кандидат за лентата. Може би Уейн Рууни ще свърши работа“, завърши Скоулс.