Полузащитникът на Тотнъм Скот Паркър бе избран от феновете за английски национал на годината. През 2011 г. Паркър взе участие в 7 от 9-те мача на „трите лъва“, въпреки че не беше сред фаворитите на бившия селекционер на Англия Фабио Капело.

Медиите на Острова смятат, че 31-годишният бивш играч на Чарлтън и Челси е втори вариант за капитан на представителния тим след Стивън Джерард.

„Никога не съм губил надежда, че ще се справя на международно ниво“, заяви Паркър. „Напреднах много през миналата година, защото знаех, че часовникът тиктака.“

Според футболистът на „шпорите“ повратната точка в неговата международна кариера била срещата с Дания преди 12 месеца, когато Паркър се появи като резерва. „Мачът с Дания беше от ключово значение“, сподели играчът. „Влязох за второто полувреме, а след това започнах като титуляр срещу Уелс в среща от изключително значение. Играх в полузащитата заедно с Франк Лампард и Джак Уилшър и постигнахме добър резултат. Мачът бе страхотен за мен и това бе решаващо.“

„Оттам насетне изиграх доста мачове. Изминалата година бе вълнуваща за мен като английски национал и очаквам с нетърпение отново да облека фланелката с трите лъва“, добави Паркър.

„Тази награда е наистина голямо признание за мен. Само вижте имената на спечелилите трофея преди мен. Наистина съм радостен“, завърши халфът.