30-годишният полузащитник на Уест Хем Скот Паркър беше определен за Играч на годината в Англия, в анкетата на Асоциацията на футболните журналисти (FWA).

Главен конкурент на Паркър в борбата за наградата беше крилото на Тотнъм Гарет Бейл, но журналистите предпочетоха капитана на "чуковете".

"Паркър се представяше толкова стабилно този сезон за Уест Хем, клуб, който се бори за оцеляване в Премиършип, че съумя да се върне в националния отбор на Англия", коментира председателят на FWA Стив Бейтс, главен редактор на спортния отдел на списание "The People".

"Той се явява истински източник на вдъхновение за своя отбор и се надяваме, че неговият професионализъм ще помогне на Уест Хем да избегне изпадането в Чемпиъншип. Скот стана достоен победител в гласуването и тръгна по стъпките на плеяда великолепни футболисти, които са получавали тази престижна награда по-рано", допълни Бейтс.

През настоящия сезон Скот Паркър излезе на терена общо 37 пъти и вкара 7 гола за Уест Хем. Той не бе в състава на Англия за Мондиала в Южна Африка, но се върна в тима на Фабио Капело за приятелския мач с Дания през февруари, след което бе титуляр в европейската квалификация срещу Уелс в Кардиф.

Наградата си бившият играч на Чарлтън, Челси и Нюкасъл ще получи на 12 май на тържествена вечеря в лондонския хотел "Lancaster".