Полузащитникът Скот Паркър вярва, че Англия може да повтори успехите на Челси от миналия сезон, когато "сините" спечелиха Шампионската лига за първи път в историята си. Според него англичаните имат шансове да спечелят Евро 2012 и не трябва да бъдат отписвани преди четвъртфиналния си мач с Италия в неделя.

"Видяхме, че отборът е обединен и това може да ни отведе до финала. Притежаваме всички качества, за да продължим напред. Мачът с Италия ще бъде много тежък, но ние искаме да продължим напред. Подготвени сме добре и в отбора има футболисти с отлични качества. Знаем, че може да ги отстраним", каза опитният халф, който бе избран за най-добър английски национал за 2011 г.

"Видяхме какво направиха Челси и някои други отбори през миналата кампания. По-добре, че играем с Италия. Не искам това да звучи неуважително, но предпочитаме италианците пред Испания. Испанците са действащи европейски и световни шампиони. Ще бъдем много разочаровани, ако отпаднем от Италия. В отбора на Англия има вяра, че може да бъде постигнато нещо много голямо", заяви  Паркър, който е бивш играч на Челси, а в момента носи екипа на Тотнъм.