Бившият играч на Манчестър Юнайтед Албърт Сканлън от групата "Бебетата на Бъзби" почина във вторник на 74 години, съобщиха от клуба на официалния си сайт. Сканлън бе един от оцелелите в драматичната авиокатастрофа край Мюнхен през 1958 г., при която загинаха осем футболисти на Манчестър Юнайтед.

Играещият като крило в тима на "червените дяволи" Сканлън се отървава само със счупен крак и травма в черепа от трагедията, която преди половин век потресе цяла Европа.

Сканлън се присъединява към отбора от "Олд Трафорд" през 1954 г., когато е на 19 години и така става част от "бебетата" на треньора Мат Бъзби. С Манчестър Юнайтед Сканлън става шампион на Англия през 1956 и 1957 г. След трагедията той намира сили да поднови състезателната си кариера и на следващия сезон отбелязва 16 гола, с които помага на "червените дяволи" да станат вицешампиони на Англия през 1959. Сканлън напуска "Олд Трафорд" през 1960 г., след като е изиграл 127 мача и отбелязал 35 гола за отбора. Кариерата му след това продължава в Нюкасъл, Мансфийлд и Линкълн.