Нападателят на Милан Марио Балотели отново скандализира с изказването си. Футболистът подцени състава на Англия, като обяви, че само двама играчи от настоящия състав на „трите лъва“ биха намерили място в националния тим на Италия, ако се състезаваха под това знаме.

Според Марио Балотели единствено Уейн Рууни и Джо Харт са достатъчно добри, за да играят за „Скуадра адзура“.

Отборите на Англия и Италия попаднаха в една група за световните футболни финали през това лято. В потока са още Уругвай и Коста Рика.

„Сигурен съм, че Уейн Рууни би попаднал във всеки национален отбор, който ще се състезава в Бразилия. Той е един от няколкото специални играчи. Манчестър Юнайтед има много добри футболисти, но когато бях в Манчестър Сити, тогавашният мениджър Роберто Манчини както и треньорите ни учеха как да обръщаме внимание на Рууни. И за да е ясно, той е един от тези играчи, които могат да ни наранят“, сподели Марио Балотели.

„Знам, че Джо Харт е един от петте топ вратари в света. Няма спор. Той имаше няколко мача, от които не бяха много доволни по-рано през сезона, но и най-добрите в света имат моменти, в които са в лоша форма“, каза още нападателят.

„В продължение на три години гледах на какво е способен той, както и Рууни. Джо и Рууни са футболисти от най-високо ниво. Но ако погледнем останалите, нито един от английските футболисти не би могъл да попадне в състава или дори в групата на националния отбор на Италия“, завърши Марио Балотели.