Сериозен скандал е на път да разтресе английския Фулъм Атлетик, който е съперник на българския ЦСКА в групите на Лига Европа.

Норвежкият полузащитник на „котиджърс” Бьорн Хелге Рийзе критикува остро новото попълнение на тима Деймиън Дъф, заявявайки, че ирландецът е по-слаб футболист от него.

„Имам по-добра техника, по-добро докосване и умея да подавам много по-добре топката”, изригна Рийзе, който е брат на защитника на Рома и бивш футболист на Ливърпул – Джон Арне Рийзе.

Бьорн Хелге Рийзе премина на „Крейвън Котидж” през месец юли за 2 млн. паунда от норвежкия Лилестьорм. Изказванията за местен вестник обаче могат да му донесат сериозни санкции, като според медиите на Острова той може да бъде наказан с отстраняване от тима.

„Не мисля, че са толкова добри (бел. ред. – новите попълнение), но все пак имат по-добра репутация и идват от по-големи клубове”, коментира Рийзе.

„Аз идвам от малкия Лилестьорм, докато футболисти като Деймиън Дъф имат името и статута на добри футболисти, след като са играли за отбори като Нюкасъл и Челси и разбира се това ги поставя пред мен. Вярвам, че имам по-добри качества и повече силни страни като футболист от него. Той има скорост и опит, както и добър удар”, продължи норвежецът.

„Дъф обаче не е много по-бърз от мен и аз определено имам по-добра техника, по-добро докосване и мога да подавам топката по-добре от него. Мога също да бъда използван на различни позиции. Знам, че имам качествата и ще работя здраво, за да играя в отбора”, завърши Бьорн Хелге.

Фулъм е първият съперник на ЦСКА от груповата фаза на Лига Европа. Първият мач между двата тима е на 17 септември в София от 20:00 часа българско време.