Новата звезда на Манчестър Юнайтед Том Клевърли попадна в центъра на битка между „Давид и Голиат“, пише „Sun”. Английското издание твърди за финансов скандал между „червените дяволи“ и Брадфорд.

Именно тимът от Втора лига „отгледа“ Клевърли като дете и шефовете на отбора искат 10 процента от всички приходи, получени в Юнайтед, от предстоите на Клевърли под наем в Лестър, Уотфорд и Уигън.

За Брадфорд, който два пъти изпада в положение на администрация, сумата, която трябва да вземе от Юнайтед е изключително голяма. Вероятно става дума за шестцифрено число.

Договорът между „Давид и Голиат“ е подписан когато Клевърли е едва на 12 години. Според документа тимът от Йоркшир трябва да получава 10 процента от всеки трансфер.

Никъде в контракта не се споменава, че трансферът трябва задължително да е перманентен. Така според шефовете на Брадфорд те трябва да получат пари за всеки един от трите периода, в които Клевърли е играл под наем извън „Олд Трафорд“.

Според „Sun”, от Юнайтед са предложили 50 000 лири за бързото разрешение на спора.

В същото време, в Брадфорд няма как да разберат какви пари „червените дяволи“ са прибрали от трите сделки. Смята се, че само от Уигън са постъпили 300 000 лири. Според правилата на ФА, хонорарите към другите отбори трябва да бъдат изплатени в срок от 21 дни след договорения трансфер. В противен случай клубът длъжник трябва да бъде глобен.

21-годишният полузащитник бе повикан в националния отбор на Англия за контролата с Холандия тази седмица. Двубоят обаче така и не се състоя, заради размириците, които тресат Лондон.