Пореден скандал се заформи на Европейското първенство за младежи, което се провежда в момента.

Английският национал Стивън Тейлър разкри днес, че е бил обиждан с думите „страхливец и измамник” от селекционера на Холандия Фоп де Хаан по време на вчерашния полуфинал между двата отбора.

Де Хаан обвини защитника, че е симулирал контузия, за да избегне дузпите, при които Англия загуби с 12:13, след равенството 1:1 в редовното време и продълженията.

Тейлър получи травма на крака в края на 90-те минути, но нямаше как да бъде изваден, тъй като Англия вече бе използвала трите си смени.

Той се постара да остане на крака до последния съдийски сигнал, но точно преди да му дойде редът да бие дузпа, Тейлър напусна терена. Реферът Кнут Кирхер го върна обратно и му нареди да изпълнява, след протестите на Де Хаан.

Старши треньорът на Холандия се опита да конфронтира с играча на Нюкасъл, но младокът запази самообладание и изпълни удара от бялата точка.

„Бях на терена, за да изпълнявам десетата дузпа, когато четвъртият съдия ми каза да се оттегля,” обясни Тейлър пред „Дейли Мейл”. „Както си вървях, техният треньор ме нападна с думите страхливец и измамник, но аз нямам проблем с това.”

Тейлър продължи: „Исках да стрелям дузпата, за да им докажа, че грешат. Не можах да повярвам, че той ми каза тези неща. Изобщо не се почувствах по-добре, въпреки че вкарах.”