Вчера отборите на Ипсуич Таун и Нортхемптън се изправиха един срещу друг, а двубоят от Лига 1 бе воден от Дарън Дрисдейл и именно той бе под светлините на прожекторите. 49-годишният рефер си позволи да инициира саморазправа с Алън Джъдж от състава на Ипсуич, заради което си навлече куп неприятности. Футболистът изяви претенции за дузпа, а съдията се разгневи повече от необходимото, което не се хареса на щаба на домакините. 

По-късно самият Дрисдейл поднесе своите извинения на клуба и футболиста, но това не попречи на Ипсуич да подаде жалба срещу рефера. 

"Напълно осъзнавам, че е важно за нас да запазим самообладание по време на цялата среща и да се държим професионално с играчите. Съжалявам за действията си, поднасям извиненията си на Алън и Ипсуич Таун", заяви Дрисдейл. 

Треньорът на Ипсуич - Пол Ламбърт, призна, че клубът е подал жалба и се надява да започне разследване на случая.


"Да, писах на Майк Джоунс (бел. ред. - ръководителят на съдиите в Английската футболна лига) и му казах да вземе мерки. За мен реферът инициира сблъсъка. Затова след срещата отидох при него и го попитах "Сериозно ли си заби главата в играча ми?". Той, естествено, не ми отговори и точно затова се свързах с Майк. Отдавна не бях виждал подобно нещо", заяви Ламбърт. 

Очаква се официално становище от отговорните институции.