Един от водещите телевизионни коментатори във Великобритания Анди Грей бе уволнен заради „неприемливо поведение”.

Грей, който бе лицето на "Скай Спортс" през последните две десетилетия, направи сексистки коментари по адрес на странична съдийка преди дни, което предизвика широки дебати за ролята на жените в спорта.

„Договорът на Анди Грей е прекратен заради неприемливо поведение. След като отправихме предупреждение за уволнение, днес не се поколебахме да предприемем тази стъпка, след като получихме допълнително информация по случа”", каза директорът на Скай Спортс Барни Франсис.

Суровите мерки бяха взети, след като в събота Анди Грей и неговият колега Ричард Кийс си позволиха да коментират страничната съдийка на мача Уувърхямптън - Ливърпул Сиан Маси, бившата реферка Уенди Томси и шефката на Уест Хем Карън Брейди.

Извън ефир, но с включени микрофони по време на двубоя, двамата коментираха, че Маси въобще не разбира от правилото за засада при първия гол на Ливърпул и я нарекоха „безнадеждна”. След това и Грей, и Кийс се пошегуваха и с шефката в Уест Хем Карън Брейди.

Според информации в британските медии Анди Грей е получавал по 1,7 милиона паунда годишна заплата като коментатор в Скай.