Най-„българският” отбор в Англия Манчестър Сити продължава в трети кръг на турнира за Купата на Лигата, след като победи Бристъл Сити с 2:1. Успехът не дойде лесно за Свен-Йоран Ериксон и неговите момчета. Шведът бе предпочел да даде почивка на част от титулярите си, сред които и българинът Мартин Петров.

Роландо Бианки донесе победата за Ман Сити, след като реализира красиво попадение десет минути преди края на мача. Преди това Емил Мпенза откри през първото полувреме, а Брадли Ор изравни и бе на път да прати срещата в продължения.

Майкъл Оуен се разписа за първи път от началото на сезона в Англия, и изигра важна роля за победата на Нюкасъл над Барнзли с 2:0. „Свраките” нямаха сериозни проблеми и, след като Оуен се разписа в 12-та минута, Обафеми Мартинс довърши първодивизионния съперник. Нигериецът влезе на мястото на Оуен и седем минути преди последния съдийски сигнал с акробатично изпълнение направи 2:0.

В третият мач от турнира днес Мидълсбро се наложи с 2:0 над Нортхемптън. Рочембак и Лий се разписаха за победата в началото на второто полувреме.

В следващия кръг на надпреварата се включват и участниците в евротурнирите.