Манчестър Сити е готов да вземе египетския нападател на Уигън Амр Заки, като ръководството на гражданите вече е предложило оферта от 6 милиона паунда на Замалек, който държи правата на футболиста.

Ливърпул също е хвърлил око на нападателя на Уигън. Мениджърът на "мърсисайдци" Рафаел Бенитес следи много отблизо изявите на египтянина и се очаква, че ще предприеме офанзива по привличането му през зимния трансферен прозорец.

"Заки е отличен играч, който всеки клуб би желал да притежава в редиците си. Ситуацията обаче около него е доста сложна. Той в момента играе за Уигън, но правата му се държат от бившия му клуб Замалек в родния Египет. Трябва да преговаряме с тях за вероятността Амр да се присъедини към нас. Дори и да постигнем съгласие, не е ясно кога ще бъде на разположение - в началото на следващия сезон или още през януари", коментира Рафаел Бенитес.

Заки е едноличен лидер при голмайсторите със седем попадения, като вкара два гола в последния кръг именно на Ливърпул, но за негово съжаление Уигън в крайна сметка загуби с 2:3 двубоя си на "Анфийлд".